A boldogság és a sikeresség összefüggése – Projektmenedzsment Tagozat előadása

2023. május 4., 16.30-18.00

Helyszín: MS Teams

Előadó:

Lipi Gábor, PMP (Project Management Professional), projektmenedzsment oktató, ügyvezető, Arany-alap Kft.

Az általános közvélekedés és a hagyományos nevelési kondicionálás azt programozza, hogy a „sikerért és boldogságért meg kell dolgozni”, sok tanulás, munka és erőfeszítés kell ahhoz, hogy valamikor majd sikeresek legyünk, és ha sikeresek vagyunk, akkor leszünk boldogok.

Ugyanakkor a pozitív pszichológiai kutatások azt mutatják, hogy alapvetően hibás és félrevezető (boldogtalanító) ez a közvélekedés. A sikerből alapvetően nem következik tartós boldogságérzet. Iskolai eredmények és a későbbi boldogság/siker között nincs releváns összefüggés. Alkalmi, gyorsan lecsengő boldogsághullám származik a siker-eseményekből, de a tartós, stabil jó érzés és derűs hangulat nem a sikerek következménye. Éppen ellenkezőleg van az összefüggés: a sikeresség következik a boldogságból, ha valaki az aktuális jelenében megéli az örömteli létezést, akkor ő az elkövetkezőkben sokkal gyakrabban tapasztal meg sikereket! Könnyebbé teszi a boldogság a siker felé vezető utat. Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, örömmel dolgozunk és végezzük a projektbeli munkáinkat, az nagy mértékben emeli a siker a valószínűségét is. A boldogság nem eseményektől, hanem folyamatoktól függ.

 

Miért aktuális a téma?

Az örömteli és boldog életvitel keresése mindig aktuális téma. A munkánkkal, munkahelyünkön töltjük az éberen töltött életünk idejének 30-40%-át, így kulcsfontosságú, hogy ott hogyan érezzük ott magunkat.

 

Kiknek ajánljuk?

Minden érdeklődőnek, mert a téma mindenkinek releváns.

 

Mire számíthat?

A program Shawn Achor magyarul is megjelent „A boldogság mint versenyelőny” című könyve alapján került összeállításra. A könyv által bemutatott és kulcs üzenetként megfogalmazott hét alapelvre épülő hét jó gyakorlat azonnal alkalmazható akár a munkahelyen, akár a magánéletben.

 

Részvételi díj:

  • MLBKT tagok részére ingyenes
  • Nem MLBKT tagok részére, akik a jelentkezéssel egyidejűleg csatlakoznak a tagsághoz, a tagsági díj befizetésével a részvétel ingyenes. Tagsági regisztráció itt >>> http://logisztika.hu/tagoknak/
  • Nem MLBKT tagok részére: 8.000,- Ft+ÁFA

 

Ha még nem tagunk, de szeretne részt venni Társaságunk eseményein, csatlakozzon az MLBKT tagjainak sorába még ma és a jövőben ingyenesen vagy kedvezményes áron vehet részt a programjainkon!

 

Várjuk jelentkezését, találkozzunk május 4-én!

Amennyiben a regisztráció során bármilyen nehézségbe ütközik, jelezze az edit.horvath@logisztika.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2023. május 3., 24.00 óra