Újabb mérföldkő Debrecenben – fókuszban a város gazdasági és logisztikai fejlődése

Nagyszabású rendezvény keretében adták át a Trans-Sped legújabb, több mint 5000 m²-es raktárcsarnokát Debrecenben. A szakmai eseményen a piacon egyedülálló göngyöleg-és ládatisztítási szolgáltatást és annak gyakorlati működését is megismerhették a résztvevők. Az új szolgáltatással a vállalat tovább erősíti pozícióját az autóipari ügyfelek felé.

 

Debrecen városa, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ és a Trans-Sped Kft. közös szakmai rendezvénye jelentős előrelépést hozott a logisztikai szektor fejlesztése terén. Az eseményen kiemelt figyelmet kapott az iparág jelenlegi és jövőbeli helyzete Debrecenben és a régióban, valamint a város gazdasági fejlődése és a szereplők közötti együttműködésekben rejlő lehetőségek.

 

Új raktárcsarnok a Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban

A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban megrendezett eseményen a résztvevők megtekinthették a cég legújabb, mintegy 5100 m²-es alapterületű, korszerű raktártechnológiával felszerelt raktárkomplexumát, mely a magyar állam támogatásával valósulhatott meg. A raktárcsarnok külön galéria résszel rendelkezik, és 8 darab dokkoló kapu és 2 szintes kapu segíti a hatékony munkát. Az irodarész megújuló energiával működő hőszivattyús hűtési-fűtési rendszerrel ellátott, ezen túl pedig az egész csarnok építése során a fenntarthatóságot tartották szem előtt, hiszen korszerű led világítással és a természetes fény bejutását segítő nagyméretű tetőkupolákkal rendelkezik. A raktárcsarnok és az itt nyújtott logisztikai szolgáltatások jelentős előrelépést jelentenek a szektorban érintett szereplők számára, emellett nagymértékben hozzájárulnak a város gazdasági fejlődéséhez és a régió versenyképességéhez

 

Intermodális konténer-terminál lehetőségei

Az eseményen a debreceni intermodális konténer-terminálban rejlő lehetőségekről is szó esett. A rendezvényen a jövőbeni együttműködési szándékát fejezte ki a Trans-Sped Kft. és a GYSEV CARGO Zrt. a Debrecenben és a régióban felmerülő logisztikai kihívások során jelentkező ügyféligények magas szintű, minőségi kiszolgálásáról. Megállapodtak a terminálra érkező félpótkocsik terminálról történő kiszállításában, valamint a vasúton szállítandó félpótkocsik terminálra történő beszállításában való közreműködésben. Emellett a konténeres kiszolgálást is támogatni tudja a Trans-Sped, melyhez igény szerint raktárlogisztikai és vámügyintézési szolgáltatást is tud biztosítani.  Az együttműködéssel hozzájárulnak a térség jövőbeni befektetési potenciáljának növekedéséhez, valamint alkalmat ad arra, hogy az együttműködés bázisán jelentkező szintergiák hatékonyan kerüljenek kiaknázásra.

Innovatív szolgáltatási paletta

Az esemény szakmai kerekasztal-beszélgetésének keretében az iparág érintett szereplői megvitatták a logisztikai szektor jelenlegi helyzetét, trendjeit és jövőbeli kihívásait. A beszélgetések során a szakértők kiemelt figyelmet szenteltek az automatizáció, az ügyféligényekre szabott logisztikai megoldások, a digitális átalakulás, továbbá a fenntartható logisztikai megoldások témakörének.

A raktárbejárás során a résztvevők megismerhették a piacon egyedülálló tevékenységnek számító innovatív szolgáltatást, a göngyöleg-és ládatisztítás folyamatát és gyakorlati működését. A logisztikai nagyvállalat felkészült szakembergárdája naponta 700-750 palettányi göngyöleg tisztítását végzi, miközben gondoskodik a 300 mikron tisztasági szint eléréséről, ezzel is tovább erősítve piaci pozícióját az autóipari ügyfelek felé.

 

„Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Trans-Sped azon vállalatok egyike, aki a térségben jelenlévő multinacionális cégek számára képes megteremteni azt a korszerű logisztikai hátteret, amely a professzionális működésükhöz szükséges. A debreceni régió sikere azonban nem valósulhatott volna meg az itt működő vállalatok összefogása nélkül. A mai esemény kitűnő alkalmat teremtett arra, hogy bemutassuk az iparág aktuális helyzetét és jövőbeni lehetőségeit. Ehhez nélkülözhetetlen a szakmai szereplők együttműködése, hiszen a közös munka az, amely lehetővé teszi Debrecen és a régió folyamatos fejlődését, közös sikereink elérését.” osztotta meg gondolatait Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped ügyvezetője.

 

A Trans-Sped egy több mint 3 évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező, komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújtó, magyar családi tulajdonban lévő nagyvállalat. A mára több mint 900 főt foglalkoztató cégcsoport 1990-ben eredetileg Debrecenből indult, így a most átadott fejlesztés jól szimbolizálja a vállalat gyökereit is.