Logisztikai Park Címpályázat

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) honlapján elérhetővé vált a Logisztikai Park Címpályázat, amelyben a logisztikai parkok intermodális logisztikai park, regionális logisztikai park vagy helyi logisztikai park minősítést szerezhetnek.

 

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a GFM csütörtöki közleményében kiemelte, hogy a kormány által létrehozott új minősítési rendszer célja egységes szabályozási, minősítési és ellenőrzési rendszer létrehozása, amelyben a logisztikai szolgáltató szektor beruházásai koordinált keretek között és hatékonyabban valósulnak meg. Az ágazat jelenleg a GDP 5 százalékát állítja elő, a kormányzat célja, hogy ez 10 százalékra nőjön, amellyel tovább erősíthető a magyar gazdaság makrotérségeket összekapcsoló hídszerepe.


A tavasszal elfogadott új szabályok szerint a logisztikai szektorban működő szolgáltató egységek 2024. december 31-ig szerezhetnek Logisztikai Park címet, ennek hiányában a határidőt követően logisztikai tevékenységüket nem folytathatják. A benyújtott pályázatok alapján a Tudományos és Innovációs, Technológiai, Ipari és Logisztikai Park Tanács tesz javaslatot a cím odaítélésére, amelyről az iparügyekért felelős gazdaságfejlesztési miniszter dönt.


A Logisztikai Park címet elnyerők célzott támogatási- és fejlesztési programokra pályázhatnak, továbbá nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítására vonatkozó kérelmük elbírálása is egyszerűsített eljárásban történik – olvasható a GFM közleményében.

 

Forrás: MTI