Rail Cargo Group – EKOL Logistics: együttműködés a környezettudatos fuvarozásban

Elérte stratégiai célját a Rail Cargo Group (RCG) és az EKOL Logistics együttműködése, amely a török-magyar árufuvarozás fenntarthatóságának növelését támogatja. A vasúti árufuvarozás meghatározó vállalatcsoportja és a török–magyar áruforgalomban élenjáró logisztikai társaság jelenleg már heti 3 vonatpárral szállítja Magyarországra a török árukkal rakott pótkocsikat, és ezzel jelentősen csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, valamint a magyar autópályák terhelését. 

 

A partnerek stratégiai együttműködésében szerepet játszik az intermodális fuvarozás iránti kölcsönös elkötelezettségük, továbbá az, hogy minél nagyobb volumeneket tereljenek közútról vasútra. A forgalmat a budapesti Rail Cargo Terminal – BILK-en keresztül bonyolítják. Zavartalan és gördülékeny a kétoldalú árufuvarozás, amelyben meghatározó szerepet játszik a török vállalatok növekvő részvétele a magyarországi nagyberuházásokban. A partnerek a kombinált fuvarozással modern megoldásokat kínálnak az ellátási lánc szereplőinek, a környezeti előnyök mellett az egyszerűbb határátmenet révén tervezhetőbbé téve a fuvarozást. 

 

Az EKOL és az RCG együttműködése hozzájárul az európai klímacélok eléréséhez, amely a károsanyag-kibocsátás 55%-os csökkentését írja elő 2030-ig, 2050-ig pedig a klímasemlegességet. Ennek értelmében a vasútlogisztika válik majd az áruszállítás egyik kulcsszereplőjévé.

 

Forrás: EKOL