Közvetlen értékesítés a használt gépek piacán

A használt gépek kifizetődő alternatívát kínálnak az új beszerzésekkel szemben, különösen az infláció és az ellátási lánc zavarai által sújtott gazdaságban. A piac azonban nagy. Kiváló minőségű gép közvetlen vásárlása esetén érdemes profikkal együttműködni.

 

A használt gépek vásárlása költséghatékony és praktikus megoldás a versenyképesség megőrzésére napjaink rendkívül kompetitív piacán. A használt gépek árai alacsonyabbak, mint az új gépeké, rendszerint azonnal rendelkezésre állnak, így elkerülhetők a hosszú szállítási idők és a gyártási késedelmek. Ez a költségvetés felborítása nélkül teszi lehetővé a vállalatok számára beruházások végrehajtását. Különösen az infláció, a magas energiaköltségek és a megszakadt ellátási láncok idejében orientálódik számos üzem a gép- és berendezésgyártóktól a használt gépek piaca felé.

 

Másfelől pedig a használt gépek értékesítése okos lépésnek bizonyul az üzleti életben: Nemcsak pénzügyi forrásokat, hanem teret is biztosít az új beszerzések vagy az üzemi létesítmények átalakítása számára. A használt gépek piaca virágkorát éli, az eladók pedig így egy hálás piaccal találkozhatnak.

 

Használt gépek piaca: Közvetlen értékesítés vagy árverés?

Aki a használt gépek piacán keres, számos ajánlattevővel találkozhat. Ennek során érdemes professzionális portálokkal együttműködni. Ezek ugyanis szélesebb ügyfélkörrel, mélyreható tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek, ami hatékonyabbá és sikeresebbé teheti az értékesítési folyamatot.

A legtöbb ajánlattevőnél két elterjedt értékesítési mód létezik: az aukció és a közvetlen értékesítés. Az árverés kínál néhány előnyt az ipari gépek értékesítésével összefüggésben. Az árverés átláthatósága képes növelni a vevők bizalmát, mivel élőben követhetik a folyamatot. Ezen túlmenően egy jól végrehajtott árverés világos időbeli struktúrát tesz lehetővé.

Ezzel szemben a közvetlen beszerzésnek is vannak olyan erősségei, amelyek vonzóak az ipari gépek értékesítési folyamatában. A közvetlen értékesítések lehetőséget nyújtanak az eladóknak arra, hogy előre meghatározott árat kapjanak, ami nagyobb ellenőrzést és tervezhetőséget biztosít a tranzakció során. Ez a módszer képes felgyorsítani az értékesítési folyamatot, mivel független az aukciós időszakoktól. Különösen alkalmas lehet olyan esetekben is, amikor bizalmasságot vagy specifikus tárgyalási pozíciót igényelnek.

A közvetlen beszerzés akkor is különösen hasznos, ha műszaki tanácsadásra van szükség, bonyolult szétszerelési folyamatok vagy speciális szolgáltatások, például átalakítások merülnek fel, illetve ha a termék összetettsége és értéke miatt a döntési lánc hosszabb. Ezen túlmenően a közvetlen beszerzés nagyobb rugalmasságot kínál a fizetési feltételek és szerződéskötések terén.

 

Ipari gépek személyre szabott vásárlása: A közvetlen értékesítés előnyei a Surplexnél

A használt ipari gépek kereskedelmének egyik ilyen piactere a Surplex. A Surplex több mint 20 éve, 16 európai országban több mint 220 alkalmazottal bizonyul megbízható partnernek a használt gépek piacán. A hagyományos aukciós modell mellett a Surplex azonban a közvetlen értékesítésre is kínál lehetőségét. A Surplex közvetlen értékesítési (direct sales) részlege a klasszikus gépkereskedők szolgáltatásával egyesíti egy aukciós házak gyorsaságát és rugalmasságát.

„A Surplexnél a közvetlen értékesítés hozzáadott értéke a rendelkezésre álló átfogó szolgáltatásokban mutatkozik meg” – ismerteti Oscar Soler Monte, a közvetlen értékesítési részleg vezetője. „Minden értékesítési szakaszban képzett kapcsolattartók állnak készen”. A Surplex munkatársai ugyanis többnyire maguk is szakértők. Ez alól Soler Monte sem képez kivételt. Hosszú értékesítői pályafutása során ő maga is 13 éven keresztül gépszerelőként dolgozott gépek felújítása során, és ez idő alatt szinte minden fémipari géptípust megismert – olyan speciális területeket, mint például a fogaskerék-megmunkálás vagy akár a nehéz, nagyméretű prések vagy portálmarógépek. Jan Stumpf kollégájával, aki gépészmérnökként része csapatának, illetve Sonja Beckmann kolleganőjével, aki kettős szerepet betöltve a belső értékesítés és a zökkenőmentes logisztika lebonyolításáról egyaránt gondoskodik, a csapat egyetlen kézből nyújt kompetens szolgáltatást.

 

A Surplex által nyújtott ipari gépek közvetlen beszerzése szolgáltatáson keresztül a vásárlók olyan átfogó szolgáltatásból profitálhatnak, amely messze túlmutat az egyszerű beszerzésen. A Surplex csapata ipari kapcsolatok segítségével koordinálja opcionálisan a gyártó általi szét- és összeszerelést. Szükség esetén a Surplex a szállítás megszervezését is vállalja, beleértve az EU-n kívüli országok vámeljárását, továbbá az adómentes exporthoz szükséges AES dokumentumokat is kiállítja. Ennek során a vállalat a rendeltetési célig viseli a kockázatot, és megfelelő biztosítási lehetőségeket kínál. Ez az átfogó szolgáltatás különösen vonzóvá teszi a Surplextől történő közvetlen beszerzést azok számára, akik zökkenőmentes és jól koordinált vásárlási folyamatra vágynak.