BESZÁLLÍTÓI KOCKÁZATMENEDZSMENT TRÉNING

Az üzleti élet (és folyamat) szinte minden lépése kockázatokat rejt magában, bár jó részüknek nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, nem is foglalkozunk velük. A beszállítói folyamatok túlmutatnak a saját cégünk határain, belső kontroll lehetőségein. Az itt megjelenő kockázatok kezelése vagy nem kezelése az egész ellátási lánc teljesítményét jelentősen befolyásolja, s ez legtöbbször a beszerzés, mint szervezet kezében összpontosul.

Hogyan lehet a potenciális kockázatokat azonosítani, struktúrába helyezni, mérni és kezelni?

 

Mik ennek a folyamatnak a buktatói és ezeket hogyan lehet elkerülni?

 

Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat a résztvevőkkel közösen, e gyakorlatokkal tarkított egynapos kurzuson.

IDŐPONT:
2024. március 20.

Kinek ajánljuk a tréninget?

A tréninget haladó, többéves tapasztalattal rendelkező beszerzőknek ajánljuk, akik már önállóan képesek átlátni a beszerzési folyamatot, azonosítani a potenciális buktatókat, van igényük (esetleg ilyen jellegű feladatuk) arra, hogy ezeket struktúrába helyezzék, elemezzék és megismerjenek az idevonatkozó módszertanokat, megvitassák azok kihívásait. A kurzus – bár érdekes lehet operatív beszerzési folyamatban dolgozóknak is – elsősorban a stratégiai beszerzésben már jártas kollégák számára állítottuk össze.

Eredmények a résztvevők számára

A résztvevők megismerik a vonatkozó alapfogalmakat, megvitatják és ezáltal mélyebben is megértik a beszerzési folyamatok kockázatait, azok elkerülésének, kezelésének kérdéseit. Megismerik a vonatkozó számítási módszereket, gyakorolják azokat. Képesek lesznek struktúrába helyezni a potenciálisan felmerülő problémákat, és azokból egy ún. kockázati térképet készíteni.

Részvételi díjak

MLBKT intézményi tag

120.000 Ft + áfa
 • A részvételi díj tartalmazza a szakmai anyagokot és az étkezéseket.

MLBKT egyéni tag

128.000 Ft + áfa
 • A részvételi díj tartalmazza a szakmai anyagokot és az étkezéseket.

Nem MLBKT tag

134.000 Ft + áfa
 • A részvételi díj tartalmazza a szakmai anyagokot és az étkezéseket.

Időtartam: 1 nap (9.00-16.00) 

Helyszín: online

Jelentkezési határidő: 2024. március 06.

 

Csoportos kedvezményről érdeklődjön munkatársunktól.

 

A képzést vállalati, kihelyezett formában is megtartjuk, a tematika testreszabásával.

Érdeklődjön munkatársunktól.

 

A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

A kedvezményt költségviselő után tudjuk megadni! (Amennyiben az egyéni tagdíjat a résztvevő munkáltatója fizeti, az egyéni tagi kedvezményt a vállalat részére is biztosítjuk.)

 

Előzetesen elvárt ismeretek:

 • Középfokú végzettség.

 

A tréninget sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT Tréning Központ “Beszállítói kockázatmenedzsment” tanúsítványát kapják.

 

Tematika

 • A kockázatokról általában
 • Üzleti kockázatok
 • A kockázatok típusai a beszerzési folyamatban
 • A kockázatok felismerése, értékelése, kezelése
 • Kockázatkezelési eszközök és technikák
 • A kockázatok megosztása a beszállítókkal és ezek árképzésre gyakorolt hatása
 • A kockázati térkép elkészítése

Trénereinkről

Többéves, országokon átívelő tudásfelhalmozás: Trénereink nagy nemzetközi tapasztalattal és mély szakmai tudással rendelkeznek a beszerzés és ellátási lánc területén, amelyet multinacionális vállalatoknál szereztek meg. A legújabb trendeket és legjobb gyakorlatokat ismerik, és ezt a tudást osztják meg a résztvevőkkel. Hazai és külföldi projektekben dolgoznak.


Mély szakmai tudás: Trénereink hosszú évek óta dolgoznak a beszerzés területén (gyakorló vezetőként és tanácsadóként), és számos projektet vezettek már sikerre. Az eredményeik és az elégedett ügyfeleik száma tanúskodik szakértelmükről.


Átfogó megközelítés: Trénereink számára a beszerzés és ellátási lánc nem csupán egy terület, hanem szerves része a vállalati sikernek. Széleskörű szakmai múltjuknak köszönhetően rálátásuk van a kapcsolódó területekre is. Átfogóan és integráltan tudják kezelni az olyan témákat, mint például a kockázatelemzés, benchmarking, gazdasági ismeretek.

Kapcsolat és bővebb felvilágosítás