A fenntarthatóság egy japán gyártó cég szemével

2024. március 19.
10.00-13.00

Helyszín: Brother Slovakia, Korpona

A témáról

Az MLBKT Fenntarthatósági Tagozata 2024. március 19-én vállalatlátogatást szervez a Brother szlovákiai üzemébe, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

A Brother, mint globális gyártó cég, kiemelt figyelmet szentel a fenntartható üzletmenetnek és a körforgásos gyártástechnológiának. Jó példája ennek a szlovákiai Korponában található újrahasznosító és gyártó üzeme. Ismerjük meg a gyár történetét a kezdetektől a napjainkig, milyen lépéseket tett, és milyen beruházásokat valósított meg a Brother a zéró karbonkibocsátás és hulladékkezelés területén. Hogyan lehet az elért célkitűzésekből üzleti előnyt kovácsolni a nemzetközi piacon? Lessünk be a kulisszák mögé, és ismerjük meg a logisztika, gyártás, hulladékkezelés, környezetbarát működés folyamatait. 

Kinek ajánljuk a rendezvényt?

A vállalatlátogatásra szeretettel várunk minden érdeklődőt, de kifejezetten ajánljuk minden olyan vállalati képviselőnek, akinek tevékenysége során a fenntarthatóság valamilyen formában előkerül.

Miről lesz szó a vállalatlátogatáson?

Az esemény célja annak bemutatása, hogy egy korszerűtlen, rossz állapotban lévő gyárépületből hogyan tudott a Brother egy zéró semleges, fenntartható üzemet megvalósítani. A résztvevők megismerhetik a vállalat által végrehajtott fejlesztéseket, mint például a geotermikus fűtés kialakításának menetét. Bemutatásra kerül az egyedülálló újrahasznosító üzem is, ahol összegyűjtik az üres és használt tonereket, majd szétszedik és újraépítik azokat, mindezt úgy, hogy a keletkezett hulladékot is teljes mértékben újrahasznosítják.

Program

9:45 – 10:00 Érkezés regisztráció

 

10:00-11:30: Üzemlátogatás, a logisztikai és gyártási folyamatok áttekintése. A hulladékkezelés és a megújuló energiaforrások használatának bemutatása.

 

11:30-12:15: A Fenntarthatóság a Brother szemével, hogyan jött létre a fenntartható gyáregység, mit teszünk a körforgásos gyártás eléréséhez.

 

Az előadások magyar nyelven lesznek hallgathatók. 

Előadók

Király Gábor, Dealer Account Manager, Környezetirányítási Szakértő

 

Dave Lawrence, Factory Director

 

Norbert Rétsán, General Manager

Időpont

2024. március 19., 10.00 – 13.00

Helyszín

Brother Slovakia

Osloboditeľov 929/15, 963 01 Korpona, Slovakia

 

Parkolás a gyár területén korlátozott számban lehetséges.

Részvételi díj

MLBKT tag vagyok

Ingyenes
  •  

Nem vagyok MLBKT tag

8000,- Ft + áfa
  •  

Várjuk jelentkezésed, találkozzunk március 19-én!

A gyárlátogatáson való részvételt maximum 20 fő részére tudjuk biztosítani!

Jelentkezési határidő: 2024. március 14.

Amennyiben a regisztráció során bármilyen nehézségbe ütközik, jelentkezési szándékát jelezze az agnes.margitai@logisztika.hu e-mail címen.