Vállalati ESG ismeretek tréning

Teremts élhetőbb jövőt a Vállalati ESG ismeretek képzésünkkel!

 

Lehet, hogy jelenleg még tehernek érzed, hogy vállalati stratégiai szinten foglalkoznod kell az ESG szempontokkal az eu-s rendeletek miatt. De ha jobban belegondolsz abba, hogy milyen bolygót hagysz a következő generációra, akkor te is úgy gondolod, hogy tenni kellene valamit?
Neked csak akarni kell a változást, a „hogyan”-t mi megmutatjuk. Még van időd cselekedni!  

Tedd meg az első lépést egy fenntarthatóbb jövő felé az MLBKT új képzésével!

Új képzésünk nem csupán arról szól, hogy felkészítsük a vállalatokat az új ESG törvények és rendelkezések hatékony adaptálására. Szakértőink gyakorlati ismereteket nyújtanak a jelentések és beszámolók megírására, emellett arra is hangsúlyt helyezünk, hogy a résztvevők képesek legyenek integrálni a fenntarthatósági tényezőket a vállalati kultúrájukba, hozzájárulva ezzel egy élhetőbb bolygóhoz. A képzés a munkatársak érzékenyítésére és motiválására is alkalmas a klímafreskó játék segítségével. 

 

Miért tartjuk fontosnak képzésünket?

A hazai ESG törvény rendelkezései értelmében a vállalatoknak mostantól kötelező figyelembe venniük a fenntarthatósági szempontokat, ami kihívást és lehetőséget is jelent egyben. A vállalatok, amelyek nem alkalmazkodnak, hátrányos helyzetbe kerülhetnek pályázati források, hitelfelvételi lehetőségek tőzsdei megítélés szempontjából, és egyéb szankciók is várhatók. A nem megfelelő minősítés magával hozhatja az üzletkötések elveszítését is.

Mit kínálunk Neked?

A „Vállalati ESG ismeretek” képzés átfogó megértést biztosít a fenntarthatóságról, az ESG keretrendszerekről, valamint a klímaváltozás és a társadalmi felelősségvállalás vállalati szintű kezeléséről. A képzés egyedülálló módon ötvözi az elméleti tudást a gyakorlati alkalmazással, beleértve a különleges Klímafreskó játékot, amely játékos formában segít megérteni a klímaváltozás összetett ok-okozati összefüggéseit, és rávilágít, hogyan járulhatunk hozzá a megoldásához a vállalati döntéseinkkel. 

Itt a helyed ha

  • Ha már ma tenni akarsz a fenntarthatóságért
  • Felelős vagy a vállalati ESG tényezők értelmezéséért, értékeléséért és kezeléséért
  • ESG tanácsadókkal kell együttműködnöd, kapcsolatod tartanod
  • Szeretnél képbe kerülni a témában
  • Ha a nyakadba sózták az ESG kötelezettséget a vállalatnál

MIKOR?

2024. június 4-6. 9:00-16:30

HOL?

PMVA (Budapest, Kádár u. 10. XIII.ker)

JELENTKEZZ!

Határidő: 2024. május 24.

A témához megfelelő helyszín

Az oktatás témájához egy olyan helyszínt sikerült választanunk, ahol részvételeddel már Te is hozzájárulsz a fenntarthatósághoz.

A képzéssel elsajátítható ismeretek

  • A résztvevő játékos formában elsajátítja a legfontosabb fogalmakat és ismereteket, ok-okozati összefüggéseket, ami a klímaváltozás és fenntarthatósági célok megértéséhez szükségesek.  
  • A résztvevő képes megérteni a fenntarthatóság fogalmát, beleértve a társadalmi, környezeti és gazdasági dimenziókat. Továbbá képes a fenntarthatósági célok meghatározására és azok integrálására a vállalati stratégiába.   
  • A résztvevő képes az ESG (Environmental, Social, Governance) faktorok megértésére és azok különböző értelmezéseinek felismerésére. Képes alkalmazni a vállalati tevékenységek értékelésére az ESG szempontok alapján..  
  • A résztvevő képes azonosítani a lineáris és körforgásos gazdaság különbségeit és előnyeit.  Elemzési képesség a vállalati működés átalakítására a körforgásos gazdaság elveinek megfelelően. 
  • A résztvevő képes megérteni a fenntarthatóság pénzügyi szempontjait, a befektetések és finanszírozás a kapcsolatát. A résztvevő képes az üzleti modellek kialakítására a fenntarthatóság pénzügyi fenntartásának biztosítása érdekében. 
  • A résztvevő képes megérteni az Európai Unió Green Deal, Körforgásos Gazdasági Akcióterv, CSRD irányelv és EU-taxonómia alapelveit és fő rendelkezéseit.  Továbbá képes a hazai ESG-törvény (2023. évi CVIII. tv.) főbb rendelkezéseit és végrehajtásait értelmezni. 

Nézd meg ajánló videónkat a tréningről!

Tematika

 

  • Játékos bevezető foglalkozás a klímaváltozás ok-okozati összefüggéseinek feltárására 
  • Közös javaslattétel és ötletelés egyéni, vállalati, közösségi és állami szinten a fenntarthatósági célok elérésére, akciók megtervezése 
  • A fenntarthatóság koncepciójának megismerése és elsajátítása 
  • A különböző ESG-értelmezések megismerése 
  • A lineáris és körforgásos gazdasági koncepció különbségeinek megismerése és elemzése 
  • A fenntarthatóság finanszírozási aspektusának megismerése 
  • Az ESG érvényesülését szolgáló első rendelkezések megismerése: az Európai Unió Green Deal és Körforgásos Gazdasági Akcióterv megismerése 
  • A Non-Financial Reporting Directive és jogutódja, a CSRD irányelv alapelveinek, szellemének és fő rendelkezéseinek megismerése 
  • Az EU-taxonómia megismerése 
  • A magyarországi 2023. évi CVIII. tv. (ESG-törvény) főbb rendelkezéseinek és végrehajtásának megismerése 
  • Az ESRS-rendszer alapjainak megismerése  
  • A hazai és nemzetközi mutatók sztenderdjének bemutatása (GRI)  
  • A fenntarthatóság mérésének lehetőségeinek megismerése a vállalati funkciók mentén 
  • Jelentéstételi kötelezettségek megismerése 
  • A kockázatmenedzsment alapjai, kockázatkezelési stratégiák bemutatása, a kockázatkezelés beépítése az üzleti folyamatokba,  
  • A stakeholder management alapjainak bemutatása 
  • A fenntartható kommunikáció lehetőségeinek megismerése 
  • Az elméleti ismeretek elmélyítését szolgáló valós üzleti esettanulmány feldolgozása 

Miért különleges a Klímafreskó játék?

  • A Klmafreskó játék alkalmas a munkatársak érzékenyítésére, és motiválására a témában a megdöbbentő tények ismerete által.
  • Struktúrálja a gondolkodást, segít feltárni az ok-okozati összefüggéseket. Segít megérteni és kirakni a teljes képet.
  • Csapatban való gondolkodásra, megoldási javaslatokra, és cselekvésre ösztönöz.

 

 

Trénereink, szakértőink

Dr. Rodek Nóra –  2012-ben közgazdászként végzett a Pannon Egyetemen, ahol doktori képzésben folytatta tanulmányait. 2008 óta a Pannon egyetem munkatársa, ahol oktatói és kutatói feladatokat lát el. PhD fokozatát 2018-ban szerezte Gazdálkodás- és Szervezéstudományok területen. Kutatási területe a felelős és fenntartható vállalatirányítás, a CSR (Corporate Social Responsibility) mérése és tudatos, menedzsment szintű alkalmazása. 2020-tól az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fenntarthatósági és Szemléletformálási főosztályának a vezetője.

Egyetemi adjunktusként és főosztályvezetőként számos nemzetközi projektben látott el szakmai vezetői feladatokat és képviselte hazánkat nemzetközi térben: az EU Agenda 2030 Tanácsi Munkacsoportban Magyarországot képviselte, a Körforgásos gazdasági stratégiához készülő háttértanulmány (SRSP projekt) szakmai vezetője, az ENSZ EGB Környezetpolitikai Bizottság munkájában résztvevő tag, az ESDN – fenntarthatósággal foglalkozó kormányzati szakértők informális európai hálózatának (European Sustainable Development Network) tagja, az EIONET – Európai Környezetvédelmi Ügynökség (European Environmental Agency, EEA) szakértői hálózatának tagja.

14 éve foglalkozik a fenntarthatóság témakörével, doktori kutatása és számos publikációja irányul a tématerület megértésére és gyakorlati alkalmazásának elősegítésére. A fenntarthatóság és körforgásos gazdaság területén több éves tapasztalattal és széles kapcsolatrendszerrel rendelkezik. A doktori fokozat megszerzése mellett, 2017-ben a Sustainability Academy által szervezett fenntarthatósági szakértői képzést is elvégezte Londonban (Centre for Sustainability and Excellence, London, UK). Főosztályvezetőként az Innovációs és Technológiai Minisztérium Körforgásos gazdasági stratégiájához készülő háttértanulmány (SRSP projekt) szakmai vezetője volt, valamint a 2022. március 11-én megalakult Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform (KGTP) szakmai koordinátora. A KGTP a hazai érintett és érdekelt szervezetek szakmai, konzultációs és érdekképviseleti fórumaként funkcionál. A KGTP küldetése, hogy a European Green Deal-lel, valamint Magyarország nemzeti stratégiáival összhangban, felgyorsítsa a körforgásos gazdaságra történő átállást, ezáltal hazánkat az alkalmazott technológiák éllovasává tegye.

Kutatási területe a fenntarthatóság, ESG és körforgásos gazdaság. Eddig 87 publikációja jelent meg. Az általa kidolgozott módszertant- The Rodek Method: CSR EMAT- az ENSZ elismeri és honlapján ajánlja: https://sdgs.un.org/partnerships/rodek-method-csr-emat-guide-sustainable-and-responsible-operation

Kostyal Dániel 

Hegedűs Kristóf

Dani az Ingenium ügyvezetőjeként több éve foglalkoztik a fenntarthatósággal, szenvedélye a körforgásos üzleti modellek megvalósításának vizsgálata. Az ESG-törvény megjelenésével a vállalatok kötelezettségként tekinthetnek a fenntarthatósági kérdések megválaszolására, ennek ellenére célja az, hogy rávilágítsaon arra, hogy a kötelezettségen túl értéket is termethet egy cég, ha a fenntarthatóságot komoly területként kezeli. 

Kristóf , Biomechatronika és egészségügyi mérnök diplomájával igyekszik a világot zöldebbé tenni, ezért is indította a beeco-t, ami egy edukatív és ökoközösséget építő startup cég.  Klíma facilitátori engedélye birtokában Klíma Freskó játékokat vezet, mely a klímaváltozással kapcsolatos érzékenyítő, tanulságos játék. Kristóf célja a társadalmi és környezeti fenntarthatóság. 

Regisztrálj most, hogy biztosítsd a helyedet ezen a limitált férőhelyű eseményen! 

 

Részvételi díj

Listaár (nem tagok számára): 272.000 Ft + áfa

MLBKT tagok számára (-10%): 245.000 Ft + áfa

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • a három napos képzésen történő részvételt,
  • az előadások anyagait,
  • MLBKT Tanúsítványt a képzés részvételéről,
  • cateringet.

 

 

Csoportos kedvezmény nem tagok esetén:


10 % részvételi díj kedvezményt biztosítunk minden 2. és további jelentkezések díjából az egy cégtől jelentkező résztvevők esetén  a listaárból: 

 
A részvételi díj tartalma

A részvételi díj tartalmazza a képzésen való részvételt, a kávészünetek és az ebéd költségeit. A részvételi díj természetbeni juttatásnak minősülő tételeit (étel, ital) adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli, melynek megfizetése a megrendelő feladata! A részvételi díjról kiállított számla minden esetben külön fogja tartalmazni a természetbeni juttatások mértékét.

 

 
Lemondás

A jelentkezés lemondását kizárólag írásban (krisztina.csepely@logisztika.hu címre küldött levélben) 2024. május 24 ig tudjuk elfogadni költségmentesen. 2024. május 24-től lemondás, illetve nem megjelenés esetén már nem áll módunkban eltekinteni a részvételi díj befizetésétől. A kiküldött számla összegének be nem fizetése nem minősül lemondásnak.

MLBKT tagi ár

245.000 Ft + áfa

Listaár

272.000 Ft + áfa

További információ és jelentkezés

Kopasz Krisztina képzési vezető

Csepely Krisztina képzési koordinátor