Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Céglátogatás a SEWS-CE Kft-hez

2019.02.11. 16:00 - 18:00

A Forecasting tagozat következő eseményének a SEWS-CE Kft ad helyet.

A Sumitomo Electric Industries a világ 14. legnagyobb autóipari beszállítója (forrás: PWC), melynek egyik magyarországi leányvállalata, a SEWS-CE Kft, elektronikai komponensek (ECU, biztosítékdoboz) és kábelkorbács komponensek (konnektorok, terminálsaruk) gyártásával és disztribúciójával foglalkozik.

A tervezett esemény időpontja:  2019. február 11.  16.00 óra
A tervezett esemény helyszíne:  SEWS-CE Kft (1239 Budapest, Európa u. 12., BILK L2-es épület (behajtás csak az M0-s irányából! Kérem a nehezebb közlekedési viszonyok figyelembevételét a megközelítés során)

A tervezett program:

 1. A SEWS-CE tevékenységének áttekintése (Sumitomo termékportfólió, az autóipari ellátási lánc, Tier1, Tier2, TierX beszállítói szerep nehézségei)
  Előadó:  Dömötör Gábor  (10perc)
 2. Az értékesítés és az előrejelzés tervezésének folyamata a SEWS-CE-nél (különös tekintettel az autóipari ágazat sajátosságaira és a használt tervezséi sotware-kre
  Előadó:  Dömötör Gábor (15perc)
 3. AddOne Demand Planner bemutatása egy példán keresztül (előnyei, igényhierarchia, forecast kalkulációs logika – különböző statisztikai formulák, együttműködés az értékesítési irodákkal, disaggregation, terv-tény adatok könnyű összehasonlítása, hátrányai)
  Előadó:  Dömötör Gábor (25perc)
 4. Enterprise Supply Planning moduljának használata a SEWS-CE-nál. Egy rövid elméleti bevezető után több gyakorlati példán keresztül bemutatjuk, hogyan működik a vállalat új MRP agya
  Előadó: Kurucz Tamás  (25perc)
 5. Workshop/Eszmecsere (vezeti:  Mondovics János)  – 30 perc

Ez alkalommal elindítjuk az előrejelzési folyamat szervezeti beágyazottságából fakadó sajátosságok boncolgatását is. Néhány fontosnak tekinthető indító gondolat: a vállalat piaci pozíciójából adódó követelmények, a tervező pozíciója a vállalati folyamatban (ennek előnyei és hátrányai; presztízs kérdések, az „erősebb kutya” távolsága, stb.), tervezési meeting (az előrejelzések egyeztetése rövid és középtávon; nézőpontok), IT támogatás és támogatottság.

Ez utóbbi kérdéskörre vonatkozóan kérem beszélgetőpartnerek jelentkezését a tapasztalatok esszenciájának megosztására abban a reményben, hogy egyrészt az általuk ismertetett történetekből tanulhatunk, másrészt esetleges problémáik megoldásához a jelenlevő tapasztalt kollégák javaslatokat tehetnek. Velük az esemény előtt egy nagyon rövid megbeszélést, vagy telefonos egyeztetést is tartanánk.

A program első feléhez Innen és Innen tölthető le a SEWS-CE tárgyalandó megoldásainak rövid bevezetője.

Az MLBKT Forecasting Tagozatának eddigi eseményei:
https://logisztika.hu/tagozatok/ertekesites-es-igeny-elorejelzes-tagozat/

Jelentkezési határidő: 2019. február 07.

 

Részletek

Dátum:
2019.02.11.
Időpont:
16:00 - 18:00