Logisztikai Kiválóság Díj

Az MLBKT, mint a logisztikai szakterület egyik meghatározó szervezete, a komplex logisztikai és ellátási lánc szemlélet további erősítése, a fenntarthatóság elvének és a vállalatok felelősségteljes irányításának elterjesztése, valamint a legjobb vállalati gyakorlatok hazai és nemzetközi szintű ismertté tétele érdekében 2005 óta évente meghirdeti a Logisztikai Kiválóság Díjat.


 

Találjuk meg együtt a 2023-as év logisztika és ellátásilánc-menedzsment területén megvalósult legkiválóbb szakmai projektjét!

 

Ha munkád során találkoztál olyan SIKERES PROJEKTTEL, amelyet szívesen ajánlanál szakmai zsűrink figyelmébe, akkor JELÖLD LOGISZTIKAI KIVÁLÓSÁG DÍJUNKRA, vagy továbbítsd részükre a pályázati lehetőséget!

AJÁNLOK EGY SZAKMAI PROJEKTET


 

Célkitűzések

A díj odaítélésének célja az elmúlt időszakban (1-3 évben) megvalósult, példamutató szakmai projektek elismerése a logisztika és ellátásilánc-menedzsment területén.


A lehetséges alkalmazásokat/megoldásokat bemutató pályázatok széles körből érkezhetnek: pl. a logisztikai tevékenység újratervezése vagy integrálása a vállalati folyamatokba, különböző technológiák innovatív alkalmazása, új szállítási vagy raktározási rendszerek bevezetése, az ellátási láncok fenntartható átszervezése vagy az információs és kommunikációs technológiák hasznosítása az ellátási láncban.


A pályázatokban olyan megoldásokat várunk, amelyek nem kifejezetten a kész rendszerek átvételéről és installálásáról szólnak (vagy ha igen, akkor a pályázat fókusza a saját hozzáadott érték, a nehézségek és problémák egyedi megoldásokkal történő legyőzése legyen), hanem valóban innovatív, a szakmai színvonal emelését, a tevékenység biztonságának és hatékonyságának növelését, a vevői kiszolgálás és vevői elégedettség mértékének jelentős befolyásolását eredményező ötletek megvalósítását (beleértve természetesen a kifejezetten környezetvédelmi célú, vagy visszutas logisztikai megoldásokat is).

 

Kik pályázhatnak?

A díj nem korlátozódik a termelési vagy kereskedelmi ágazatban tevékenykedő vállalatokra; várjuk szolgáltatóvállalatok, illetve szervezetek pályázatait, valamint a mezőgazdaság vagy honvédelem területén megvalósított megoldásokat is.


Nagyvállalatok jelentkezése mellett kifejezetten várjuk a kis-és középvállalatok, vagy akár szervezeti egységek jelentkezését is.

Lehetőség van közös pályázatok benyújtására is megbízó és megoldásszállító, vagy együttműködő vállalatok számára.

 

A pályázás menete

  1. lépés – Egyoldalas, rövid ismertető benyújtása a pályamunkának szánt megoldásról, projektről.
  2. lépés – A bírálóbizottság értékeli az ismertetőket és kiválasztja azokat a munkákat, melyek pályázóit felkéri a teljes pályamunka elkészítésére és benyújtására.
  3. lépés – A pályázó elkészíti és benyújtja pályázatát.
  4. lépés – A végleges pályamunkákat szakmai bíráló bizottság bírálja el. A folyamat során kikérheti külső szakértő véleményét, illetve személyes találkozásra is kérheti a pályázókat.


A végső döntést a bírálóbizottság véleménye alapján az MLBKT elnöksége hozza.


Határidők

  1. Pályázati jelentkezési lapok (1 oldalas ismertetők) leadása 2024. január 25.
  2. Értesítés az első forduló eredményéről 2024. február 1.
  3. A teljes pályamunkák leadása 2024. március 10.
  4. A pályázatok értékelése és döntéshozatal 2024. április 1.


Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2024 tavaszán kerül sor.

 

A pályázati előjelentkezési lapok benyújtási határideje:
2024. január 25.


 

A díjazás

Az első helyezettek képviselői meghívást kapnak az MLBKT díjátadó eseményére, cikk készül cégükről és projektjükről a Logisztikai Híradó Fókusz rovatába és lehetőséget kapnak egy vállalatlátogatás vagy egyéb releváns szakmai program keretében bemutatkozni a tagság és az érdeklődők számára.

A győztes projekt pályázat, ha megfelel a nemzetközi feltételeknek, benyújtásra kerülhet az Európai Logisztikai Szövetség (ELA) Év Projektre díjára.


 

A Logisztikai Kiválóság Díj korábbi nyertesei

 

2005  MATÁV Rt. Beszerzési Igazgatósága
2006  National Instruments Europe Kft.
2007  Hungarorak Kft.
2008  A díj nem került kiosztásra.
2009  I-Com Kft.
2010  Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft.
2011-2012 A díj nem került kiosztásra.
2013  SMR AMT Hungary Bt.
2014  Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft.
2015  Scitec Kft.
2016  Sectran Kft.
2017  SMark Technology Zrt.
2018 L-Mobile Hungary Kft.
2019 Lightware Kft.
2020 Evotrex Zrt. és Quehenberger Logistics HU Kft.
2021 Master Good Kft. / Gamma Digital Kft. közös projektje

2022  Év Projektje Díj: a Webshippy Kft. E-Logisztikai folyamatfejlesztés

2022  KKV Díj: a MAHART Container Center Kft. Extenzív és intenzív kapacitásnövelési megoldások az intermodális szektorban